Onderhoud voor uw chesterfield meubel

Een lederen chesterfield meubel is populair en tijdloos, bovendien straalt leer luxe uit in de kamer. Maar om deze leren bank mooi en stijlvol te houden is het wel belangrijk dat u ze regelmatig schoonmaakt. Wees gerust! Uw chesterfield bank reinigen is gelukkig niet zo moeilijk als men soms doet vermoeden. Het is belangrijk dat u de juiste onderhoudspakket en gebruiksaanwijzingen heeft. Wij bieden twee soorten chesterfield onderhoudspakketen aan waarmee uw chesterfield kan onderhouden.

Chesterfield onderhoud creme leer creme.png

Waarom een chesterfield reinigen en beschermen?

Leer is een natuurproduct en gaat daardoor altijd licht plooien. Bij aanschaf van het zitmeubel is het leer vrij strak en weinig doorleefd. De stramheid van de vering en de vulling neemt in het begin snel af, waardoor het leer begint te plooien. Dit hoort nu eenmaal bij leer en maakt een chesterfield zitmeubel juist mooi! Dagelijks gebruik zorgt ervoor dat het leer te lijden heeft. Denk aan spijkerbroeken die kleur afgeven en huisdieren die op uw leren bank liggen. Wanneer een leren bank al wat ouder is en het leder uitdroogt adviseren wij u zo spoedig mogelijk om uw meubel van onderhoud te voorzien

ZO HOUD U LEER LANGER MOOI
6 handige tips

1. ZON- OF DAGLICHT
Zet leren meubels niet in direct zon- of daglicht.

2. WARMTEBRON
Zet leren meubels niet tegen of direct naast een warmtebron, hierdoor bestaat de kans dat het leer snel uitdroogt.

3. TRANSPIRATIEVOCHT
Vermijd langdurig contact met transpiratievocht, zeker wanneer je medicijnen gebruikt.

4. HUISDIEREN
Laat huisdieren niet op met leer beklede meubelsspelen of slapen omdat ze het leer kunnen beschadigen. Ook het transpiratievocht van huisdieren zal de toplaag van het leren chesterfield meubel op den duur beschadigen.

5. AGRESSIEVE REINIGINGSMIDDELEN
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of oplosmiddelen om leren meubels mee te reinigen. Hiermee beschadig je het leer en dit kan niet meer worden hersteld.

6. WISSEL VAN PLEK
Gebruik de zitkussens gelijkmatig en wissel af en toe van plek.

chesterfield onderhouds creme leer creme vet.jpg
Afspraak maken