Standaard 10 Jaar Platinum Garantie!

Wij zijn trots op de kwaliteit die wij u leveren! Onze producten zijn Hand Made vervaardigd en zijn afkomstig uit de Verenigd Koninkrijk waar de beste chesterfields ambachtelijk worden ontwikkeld. Wij staan 100% achter onze product en geven u daarom een PLATINUM GUARANTEE.

LAAT U INSPIREREN, BEKIJK HIER ONZE FOTOALBUM

Onze Platinum Guarantee bestaat uit:

10 Jaar garantie op constructie en frame

IMG_5707.JPG
De constructie en frame van een zitmeubel is de belangrijkste onderdeel van een zitmeubel. Het is namelijk het fundament en deze hoort natuurlijk stevig te zijn. Op dit onderdeel wordt bij vele zitmeubelen sterk bezuinigd, de klant kan het binnenwerk immers niet zien. Onze Engelse chesterfield meubelen zijn vervaardigd uit alleen de beste materialen en laten het u dan ook graag zien. Onze constructie en frame bestaat uit 100% massief beukenhout, dit materiaal is een van de sterkste houtsoort en gebruiken deze daarom ook graag in onze zitmeubelen.

Uiteraard speelt naast het gebruik van top kwaliteit materiaal ook vakmanschap een belangrijke rol. Om dit te garanderen worden de meubelen enkel in Engeland vervaardigd door opgeleide vakmensen die gespecialiseerd zijn in dit vak. Verder krijgen al onze producten voor afronding een grondig test en worden volledig nagekeken. Wij zijn pas tevreden als u ook tevreden bent en geven u daarom met overtuiging 10 jaar garantie op het frame en constructie. Let op: 3 jaar op recliner en bureaustoel frames (bewegende frames)

groen bank.jpg

2 Jaar garantie op leder en vullingen

Verder kunnen wij u gerust stellen dat het leder en kussen vullingen volledig onder de garantie vallen. Deze gaat in op het datum van aankoop met een looptijd van 2 jaar. Ook hier geldt dat alleen het beste leder kwaliteit wordt gebruikt die afkomstig is uit de Verenigd Koninkrijk. Standaard wordt er gebruik gemaakt van 100% rundleer die verkijgbaar is in meer dan 300 kleuren.

Een originele Engelse Chesterfield is vervaardigd uit hele huiden, zodat bij deze alleen stiksels in de hoeken zijn aangebracht. Dit resulteert dat de rugleuning uit één stuk vervaardigd is. Teveel stiksels op de leuningen, waar de knopen zitten, betekent een zwakke stoffering. Verder dienen de knopen van de rug en armen diep te liggen en minimaal een vingerkootje diep te zijn. De knopen zijn met sterk touw strak naar binnen getrokken en vastgezet aan het beukenhouten frame. Dit is de sterkste en meest originele manier van capitonneren! Tevens bieden wij op al onze modellen maatwerk en kunnen volledig naar wens samen gesteld worden. Doordat de meubels met hand worden vervaardigd hanteren wij een tolerantie van 5% procent op de afmetingen.

Naast leder kunt u ook een keuze maken uit onze ruime stofbekleding in diverse kleuren. Als wij het hebben over defecten op het bekleding bedoelen wij gebreken die niet worden beschouwd als een natuurlijke kenmerk. Leder is namelijk een natuurproduct en kan littekens vertonen op het huid. Dit is tevens een kenmerk van een 100% leder huid! De leder en vullingen van onze chesterfields zijn brandvertragend. Dit betreft zowel de vullingen van de zitkussens als de vullingen die wij gebruiken in de rugleuning en armleuningen. Dit betekent dat er bij brand geen rookontwikkeling optreedt. Verder geldt altijd dat de meubelen op een normale wijze moeten zijn gebruikt en onderhouden.

veer foto.jpg

Nosag / zigzag veringen

Onze chesterfields zijn ontwikkeld met metalen singels en stalen nosag/zigzag veren die voor een top zitcomfort zorgen. Verder is het mogelijk om deze tevens te voorzien in de armleuningen en rugleuningen indien gewenst. De door ons toegepaste Nosag of zigzag veren zijn stalen veren met een staaldikte van 3.4 – 3.8 mm, om de 8 cm aangebracht. Deze singels en veren hebben een lange levensduur waardoor u optimaal lang kunt genieten van uw zitmeubel.

siernagels.jpg

Certificate of authenticity

Al onze chesterfield meubelen worden in opdracht vervaardigd in de Verenigd Koninkrijk op basis van de wensen van de klant. Dit is mogelijk doordat deze Hand Made worden vervaardigd vanuit de frame tot aan de siernagels toe. De hand van de ambachtslied is duidelijk te herkennen. U ontvangt altijd bij de aangekochte product een certificate of authenticity waarin wordt verklaard dat u een Engels product in uw bezit hebt. Tegenwoordig worden er vanuit verschillende hoeken in de wereld replica chesterfield meubelen aangeboden die beweren dat de kwaliteit hetzelfde is. Wij geven u graag advies hierover in onze showroom waarop u moet letten.

Levertijd

De levertijd bij bestelling van een chesterfield is +/- tussen de 4 weken en 8 weken. Deze wordt immers handgemaakt in uw opdracht en naar uw wensen. Verder wordt deze op het transport gezet vanuit Engeland naar Nederland dat ook enige tijd in beslag neemt. Uiteraard wordt u persoonlijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie hierover neem dan contact op met onze service team via (0416) 534089 of via info@chesterfieldmeubels.nl

Afspraak maken